فهرست مطالب

فصلنامه اخلاق زیستی
پیاپی 13 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • امیرحسین خداپرست، فاطمه دومانلو صفحه 11
    عموم ارزیابی های اخلاقی در مورد مسائل زیستی با توجه به نظریه های اخلاقی موجود یا تلفیق آن ها به صورت یک راهبرد اخلاقی انجام می شوند. آنچه در غالب این ارزیابی ها مفروض گرفته شده اعتبار نگرش قاعده گرا یا اصل گرا به مناقشه های جاری و ضرورت کاربرد یک نظریهٔاخلاقی به مثابه منشا و زمینهٔقاعده یا قواعد اصلی است. نه فقط در پژوهش های اخلاقی نظری بلکه در عمل نیز گمان بر این است که قواعد می توانند دستگیر تصمیم گیرندگان، سیاست گذاران، اعضای کمیته های اخلاق زیستی و مجریان طرح های پژوهشی باشند. اصول اخلاق زیستی بر این اساس شکل گرفته اند. با این حال، در دهه های اخیر به صور گوناگون، اعتبار نگرش عام گرایانه به اخلاق به نقد کشیده شده است. در این مقاله، شان معرفت شناختی و اخلاقی اصول اخلاق زیستی از دو منظر عام گرایانه و خاص گرایانه بررسی و نشان داده می شود که این انتقادات تفسیر سنتی از این اصول را، که تا حدی به روند انضمامی شکل گیری احکام اخلاقی بی اعتنا است، کنار می نهند اما تفسیر تعدیل شده از عام گرایی اخلاقی می تواند همچنان کاربرد این اصول را موجه سازد.
    کلیدواژگان: اخلاق زیستی، اصول اخلاق زیستی، نظریه های اخلاقی، عام گرایی، خاص گرایی
  • محسن جاهد، سحر کاوندی صفحه 29
    استدلال های شیب لغزنده از جمله ابزارهای پر کاربرد ارزیابی در اخلاق هستند. صورت بندی ساده ی این استدلال ها چنین است: 1) اگر فعل xرا مجاز بدانیم و اجازه انجام آن را بدهیم، آنگاه چنین تجویزی به تدریج به انجام فعل yخواهد انجامید. 2) فعل yاخلاقا فعلی نادرست است. 3) فعل xرا نباید مجاز دانسته و اجازه انجام آن را بدهیم (نتیجه). فیلسوفان اخلاق درباره ی ساختار دقیق، شکل های گوناگون و اعتبار این نوع استدلال ها سخن های بسیار گفته اند. یکی از فیلسوفان اخلاق در دوره ی معاصر که در این باب به پژوهش و اظهار نظر پرداخته، هاف لافولیت است. او معتقد است مولفه ی اصلی این استدلال ها که در مقدمه اول آن ها وجود دارد اما به آن تصریح نمی شود و یا از آن غفلت می شود «احتمال» وقوع تالی آن هاست، لذا باید قید «احتمال» در نتیجه ی این استدلال ها ذکر شود. ذکر نکردن «احتمال» در نتیجه ی استدلال، نوعی غفلت -و از نظر ما مغالطه- است، و از سوی دیگر ذکر کردن آن، قدرت اقناع کنندگی استدلال را از بین می برد. از نظر وی در صورتی که قید «احتمال»در استدلال ذکر شود، به طور قطع استدلال، استدلال شیب لغزنده خواهد بود، اما به جهت وجود قید احتمال، به لحاظ منطقی استدلالی نامعتبر است و اگر قید «ضرورت» ذکر شود، استدلال معتبر خواهد بود، اما دیگر استدلال شیب لغزنده نیست و «استدلال استقرایی صریح» یا «استدلال علی صریح» خواهد بود که به لحاظ منطقی هر دو معتبرند. نوشتار حاضر ضمن معرفی دیدگاه های هاف لافولیت در این خصوص، نقاط ضعف دیدگاه های وی را بیان کرده و از این موضع دفاع خواهد کرد که با رعایت شرایطی چند، این استدلال ها می توانند معتبر بوده و در مباحث اخلاقی به کار گرفته شوند.
    کلیدواژگان: استدلال شیب لغزنده، احتمال، ضرورت، اخلاق
  • محمد بیدهندی، محسن شیرآوند صفحه 55
    امروزه راه حل های متعدد فکری - فلسفی جهت حل بحران های زیست محیطی ارائه شده که توفیقات چندانی را به ارمغان نیاورده است. اعتقاد داریم علل اصلی این بحران ها معرفتی است، لذا حل آنها نیز با پشتو انه معرفتی قوی قابل درمان است. بر این اساس یکی از بهترین راه حل ها که از درون مایه ای فلسفی برخوردار است استفاده از قوای معرفتی موجود در اسفار اربعه ملاصدرا است. آموزه های این اسفار راه حل نوینی را فراروی اندیشمندان محیط زیست قرار می دهد که بکارگیری آنها پشتو انه معرفتی بسیار محکمی جهت حل بحران های زیست محیطی محسوب می گردد. هدف از این پژوهش تبیین انگاره های معرفتی زیست محیطی در اسفار اربعه و ارائه راه حل فلسفی برای بحران های زیست محیطی می باشد.
    کلیدواژگان: اسفار اربعه، ملاصدرا، بحران های زیست محیطی، اخلاق زیست محیطی
  • محمدرضا اردلان، سیروس قنبری، کاوه فیضی، حامد سیف پناهی، خلیل زندی صفحه 75
    مقدمه
    امروزه سازمان ها در بافت جوامع اسلامی توجه خود را معطوف به اخلاق و ارزش های اخلاقی نموده اند، چرا که احتمال می رود کارکنانی که پایبند به اخلاق کار اسلامی هستند، اشتیاق و انرژی بیشتری را در رابطه با کار خود نشان می دهند. با این رویکرد، هدف از پژوهش حاضر، بررسی وضعیت اخلاق کار اسلامی و در گیری شغلی در میان کارکنان دانشگاه کردستان و نیز بررسی ارتباط این دو متغیر با یکدیگر بود.
    روش
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری عبارت از کلیه کارکنان دانشگاه کردستان به استثنای کارکنان شرکتی و خدماتی بودند. نمونه ای به حجم 116 آزمودنی به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزارهای گردآوری داده ها پرسشنامه اخلاق کار اسلامی و پرسشنامه درگیری شغلی کاننگو بودند. روایی پرسشنامه ها بر اساس نظر متخصصان و پایایی آن ها با استناد به ضریب آلفای کرونباخ بررسی و مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی، آزمون tتک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه همزمان صورت گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین اخلاق کار اسلامی کارکنان 19/4 و به طور معنی داری بالاتر از متوسط (p <. 01) و میانگین درگیری شغلی 12/3 و در سطح متوسط بود (p >. 05). بین اخلاق کار اسلامی و مولفه های آن با درگیری شغلی روابط معنی داری وجود داشت. همچنین مشخص شد که دو مولفه ی نگرش مثبت نسبت به کار (p <. 01) و توجه به رشد دیگران و رفاه جامعه (p <. 05) نقش معنی داری در پیش بینی درگیری شغلی کارکنان داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاکی از ارتباط مثبت و معنی دار بین اخلاق کار اسلامی با درگیری شغلی کارکنان دانشگاه کردستان بود. بنابراین به نظر می رسد تلاش در جهت استقرار فضای کاری اخلاق مدارانه و تشویق و ترغیب کارکنان به انجام فعالیت های کاری مبتنی بر آموزه های اسلامی، می تواند زمینه های ارتقای درگیری شغلی کارکنان را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: اخلاق کار اسلامی، درگیری شغلی، کارکنان دانشگاه کردستان
  • سید حسام سیدین، بهمن احدی نژاد، سوگند تورانی، فاطمه رجبی فرد صفحه 97
    مقدمه
    عدالت سازمانی اصطلاحی است که برای توصیف نقش عدالت که به طور مستقیم با موقعیت های شغلی ارتباط دارد، بکار می رود.ادراک بی عدالتی اثرات مخربی بر روحیه ی کار جمعی دارد زیرا اهتمام نیروی انسانی و انگیزش کارکنان را تحت تاثیر قرارمی دهد. هدف از این پژوهش بررسی رابطه عدالت سازمانی ادراک شده و بهره وری از نظر کارکنان در بیمارستان های آموزشی- درمانی منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال90 است.
    روش
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی- تحلیلی است. نمونه پژوهش 131 نفر از کارکنان بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران است که به روش تصادفی انتخاب شده اند. جهت جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه عدالت سازمانی و بهره وری کارکنان استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار spssو از آزمون آماری اسپیرمن و شاخص های آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار استفاده گردیده است.
    یافته ها
    عدالت سازمانی ادراک شده در بیمارستان (الف) بیشترین و در بیمارستان (ج) کمترین است. بهره وری از نظر کارکنان در بیمارستان الف بیشترین و در بیمارستان (ب) کمترین می باشد. بین عدالت سازمانی ادراک شده و ابعاد آن با بهره وری از نظر کارکنان رابطه مثبت معنادار وجو دارد(p-value<0.01).
    نتیجه گیری
    عدالت سازمانی ادراک شده کمتر از متوسط و بهره وری از نظر کارکنان بالاتر از متوسط می باشند. بین عدالت سازمانی و ابعاد آن با بهره وری از نظر کارکنان رابطه وجود دارد. بنابراین مدیران باید از طریق تقویت هریک از این مولفه ها باعث بهبود عدالت سازمانی ادراک شده و بهره وری از نظر کارکنان شوند.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، بهره وری کارکنان، بیمارستان
  • عادله مشایخی ساردو، فریبا برهانی، عباس عباس زاده صفحه 117
    زمینه و هدف
    همودیالیز به عنوان درمانی برای بیماران با نارسایی مزمن کلیوی، فرایندی استرس زاست که حس کرامت این بیماران را مورد تهدید قرار می دهد. این مطالعه با هدف تاثیر مدلدرمان کرامت انسانیبر حس کرامت بیماران بخش همودیالیز انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 42 بیمار همودیالیزی بیمارستان امام خمینی جیرفت در سال 1391 انجام شد، بیماران به طور تصادفی ساده به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم بندی شدند.پس از کسب رضایت آگاهانه، فرم مشخصات دموگرافیک پرسشنامه کرامت بیماران تکمیل گردید.برای گروه آزمون درمان مبتنی بر مدل کرامت انسانیبرحسب برنامه تنظیمی همودیالیز بیماران، با مراجعه به بخش و پس از کسب رضایت، به مدت 3روز (روز اول، سه روز بعد، یک هفته بعد)، روزانه 60-30 دقیقه در بالین آن ها، انجام گردید. بعداز اتمام دوره درمان مجددا پرسشنامه برای گروه آزمون و پس از همین دوره زمانی برای گروه کنترل پر شد، سپس داده ها با استفاده از نرم افزار آماری19spssتجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    تجزیهوتحلیلداده ها در مقایسه پس آزمون درگروه آزمایش،میانگینامتیازاتحس کرامت را (37/19 ±12/72) نشان داد. بین میانگین حس کرامت بیماران در گروه های آزمون و کنترل در پیش آزمون تفاوت معنی داری وجود نداشت(p0.05)و قبل از اجرای مدل تقریبا هر دو گروه یکسان بوده اند اما بین میانگین حس کرامت بیماران در گروه های آزمون و کنترل در پس آزمون تفاوت معنی داری وجود داشتp0.05)). بین سن، جنسیت، وضعیت تاهل، میزان تحصیلات و وضعیت اشتغال و مدت زمان تشخیص نارسایی کلیه با حس کرامت انسانی بیماران بعد از اجرای مدل در گروه آزمون رابطه معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر رعایت کرامت انسانی بر افزایش حس کرامت بیماران بخش همودیالیز تاثیر دارد. لذا پیشنهاد می شود تمهیداتی برای اجرای مدل در این بیماران اندیشیده شود.
    کلیدواژگان: مدل درمان کرامت انسانی، حس کرامت، همودیالیز
  • عباسعلی رستگار، ابراهیم مردانی صفحه 137
    مقدمه
    عدالت سازمانی، به دلیل تاثیرات مهم بر نگرش و رفتارهای کارکنان دارای اهمیت ویژه ای است. از طرفی، حمایت اجتماعی به عنوان عامل مهمی در محیط های کاری شناخته شده است که بر بهره وری منابع انسانی اثر می گذارد. هدف این مطالعه تعیین ارتباط عدالت سازمانی با حمایت اجتماعی در کارکنان بیمارستان بود.
    روش
    در این مطالعه توصیفی و همبستگی، نمونه ها شامل 264 نفر از کارکنان یک بیمارستان دولتی در شهر اهواز بودند که به روش سرشماری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های مشخصات جمعیت شناختی، عدالت سازمانی نیهوف و مورمن و حمایت اجتماعی (ساخته شده توسط پژوهشگران ایرانی) گردآوری شدند. سپس با بهره گیری از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    میزان حمایت اجتماعی کارکنان به ترتیب در 9/65% (174نفر) در سطح متوسط، 4/19%(51نفر) در سطح پایین و 7/14%(39 نفر) در سطح بالا قرار داشت. دیگر یافته ها نشان داد بین عدالت سازمانی در حیطه های توزیعی(001/0 P=و 075/0R=) و تعاملی(003/0 P=و 082/0R=) با حمایت اجتماعی ارتباط مثبت و معنادار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    از آن جا کهبینعدالت سازمانی با حمایت اجتماعی در کارکنان ارتباط معنادار وجود داشته است، مدیران بیمارستان ها باید به مفهوم عدالت سازمانی که حمایت اجتماعی از کارکنان را افزایش می دهد، توجه نمایند.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، حمایت اجتماعی، کارکنان، بیمارستان
  • رضا میرزایی سیف آبادی، فریبا برهانی *، طیبه فصیحی هرندی صفحه 159

    سبک های ارتباطی بر حسب موقعیت دارای اشکال متفاوتی است و دانشجویان پرستاری نیز این سبک های ارتباطی را به اشکال مختلفی بر حسب تعامل با افراد مختلف ودر موقعیت های متفاوت درک می کنند. با توجه به اهمیت درک دانشجویان پرستاری از سب کهای ارتباطی، در دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مطالعه ای به روش کیفی و با رویکرد تحلیل محتوا انجام گرفت. تعداد 35 مصاحبه عمیق با دانشجویان پرستاری و یک مصاحبه به روش گروه متمرکز با 5 تن از آن ها انجام شد.در این مطالعه چهار طبقه اصلی مشخص گردید: 1- سبک ارتباط انگیزشی- هدایتی2- سبک ارتباط حمایتی-نظارتی 3- سبکارتباط حمایتی- مشارکتی 4- سبک ارتباط مراقبتی-آموزشی.
    سبک های ارتباطی در محیط یادگیری بالینی نحوه تعاملات دانشجو با سایر افراد را توضیح می دهند. لازم است مسوولین و برنامه ریزان آموزش پرستاری و همچنین مدرسین از این سبک های ارتباطی مطلع باشند تا بتوانند محیط یادگیری بالینی و به خصوص شرایط روانی- اجتماعی حاکم بر تعاملات محیطی را بهتر درک نمایند.

    کلیدواژگان: درک، سبک های ارتباطی، دانشجویان پرستاری
  • مریم زرکش، محمود عباسی صفحه 181
    توجه به نکات اخلاقی در هر مرحله از پژوهش، در تحقیقات آزمایشگاهی و پژوهش هایی که مستقیما روی انسان ها انجام نمی شوند، بسیار ضروری است. با پیشرفت تحقیقات ژنتیکی و به کارگیری نتایج آن ها در تشخیص و درمان بیماری ها، سوالات زیادی در مورد جنبه های اخلاقی این روش ها مطرح شده اند. اطلاعات موجود درباره مشخصات کلی بیان ژن درون یک سلول می تواند بینش های مهمی را نسبت به فیزیولوژی سلولی ارائه نماید.مجموعه داده های گسترده ای که از این تکنولوژی حاصل شده اند، اطلاعات ارزشمندی را ارائه می دهند که می توان آن ها را برای تشخیص، پیشگیری و یا درمان دقیق بسیاری از بیماری های ژنتیکی مورد استفاده قرار داد.بنابراین، فن آوری بیان ژن نیز باید مسائل اخلاقی را در نظر داشته باشد. مطالعه ی مروری حاضر، موارد اخلاقی مهم در فناوری های اندازه گیری بیان ژن را مشخص کرده و چگونگی تاثیر آن بر جامعه را مورد بررسی قرار می دهد.
    کلیدواژگان: بیان ژن، اخلاق پزشکی
|
  • Amirhossein Khodaparast, Fatemeh Domanloo Page 11
    Most of moral evaluations of bio problems are made on the basis of one of the existing moral theories or on that of a combination of the said theories as a moral approach. The evaluations presuppose a rule- or principle-based attitude towards the current disputes and also the necessity of using a moral theory as the origin or context of the rules or principles. It is generally, in both theory and practice, taken for granted that moral principles can effectively help decision makers, policy makers, bioethics committee members and research project managers. Principles of bioethics have mainly formed due to the mentioned presupposition. However, the universalistic attitude to ethics has recently been challenged in various ways. In this article, epistemological and ethical aspects of principles of bioethics have been examined from both universalistic and particularistic perspectives. It seems that, though this challenge deny the traditional interpretation of the principles which ignore the concrete process of formation of them, a moderate interpretation of ethical universalism may justify application of these principles.
    Keywords: Bioethics, Principles of Bioethics, Ethical Theories, Universalism, Particularism
  • Mohsen Jahed, Sahar Kavandi Page 29
    One of the most popular tools for evaluating ideas in ethics is slippery slope arguments. The simple formulation of them is in the following form: 1) If we permit the action X, then this gradually results in performing action Y. 2) Action Y is morally wrong. 3) We should not permit action X (Consequence). Moral philosophers have discussed their accurate structure, various forms and their validity. One of moral philosophers in contemporary era that did search about this subject is Hugh Lafollette. He believes that central element in these arguments is in their first premise, but not specified and that is the probability of the consequence, for this reason, probability should be inserted in their consequences. Not inserting the probability in consequence of the arguments is a kind of neglecting - and we think it is a fallacy - and inserting it results in annihilating the convincing of them. In view point of him, if any argument is formally similar to slippery slope arguments, but there isnt the element of probability in it, the argument isnt slippery slope argument, but it is straightforward induction generalization or straightforward causal argument that both are valid. Considering the Lafollette's analyses, we can say when the argument consists of probability, the argument is invalid and when it consists of necessity, it is valid, but it is no longer slippery slope argument. This essay first, introduces Lafollette's views, and then indicates the weakness of them, and defends of this idea that regarding some conditions, these arguments are valid and can be used in ethical debates.
    Keywords: Slippery slope arguments, probability, necessity, morality
  • Mohammad Bidhendi, Mohsen Shiravand Page 55
    Nowadays, several philosophical solutions are provided for the solving environmental crises that don’t have particular success. We believe that are the main reasons this crises knowledge so their solution is possible with a strong intellectual grounding. One of the best solutions that is based on a philosophical content Indeed, the use of cognitive resources in the Mulla Sadra’s “The Four Journeys”. These doctrines put the new solutions front of the environmental thinkers that their using are a strong cognitive for solve the environmental crises. The purpose of this study is explaining the ideas of environmental cognitive in four Journeys and also providing philosophical solutions for the environmental crises.
    Keywords: Four Journeys, Mulla Sadra, Environmental Crises, Environmental Ethics
  • Mohammadreza Ardalan, Sirous Ghanbari, Kaveh Feizi, Hamed Seyf Panahi, Khalil Zandi Page 75
    Introduction
    Today, organizations in the context of Islamic societies has focused on the ethical and moral values because it is likely that employees adhere to the Islamic work ethic, shows enthusiasm and more energy in relation to their work. With this approach, the aim of this study was to evaluate the status of the Islamic Work Ethics and Work Engagement among employees in the University of Kurdistan and to investigate the relationship between these two variables with each other.
    Methods
    Data collection procedure, it is a descriptive study. The population of the study includes all Kurdistan University Employees, except Company and Service employees. Samples of 116 subjects were chosen through the simple random sampling method. The data collection tools were an Islamic Work Ethics questionnaire and Work Engagement questionnaire Kanungo. According to experts, their questionnaire validity and reliability according to Cronbach's alpha coefficients were reviewed and approved. Data analyzed using Exploratory Factor Analysis, one sample t-test, Pearson correlation and Simultaneous multiple regressions.
    Results
    Results showed that mean of the Islamic Work Ethics was higher than the average and mean of the Work Engagement was medium. Between Islamic Work Ethics and its components was a significant relationship with Work Engagement. It was also found that components a positive attitude towards work and attention to the welfare of others have a significant role in predicting the Work Engagement.
    Conclusions
    These results indicate a significant positive relationship between Islamic Work Ethics and Work Engagement of employees in the University of Kurdistan. Therefore, it is recommended to university administrators that efforts to establish ethical workspace and encourage employees to Islamic and ethical activities so that hoped to promote the Work Engagement.
    Keywords: Islamic Work Ethics, Work Engagement, Kurdistan University Employees
  • Seyed Hesam Seyedin, Bahman Ahadi, Sogand Tourani, Fatemeh Rajabifard Page 97
    Introduction
    Organizational justice is term that is used for describing ustice in job situations. Perception of injustice has disturbing effects on sprit of team work. Because it affects effort and motivation of employees. The purpose of this study was to survey the relationship of organizational justice and employees’ productivity in selected educational hospital at Iran University of medical sciences in 2011. This study is a co-relational-descriptive survey. Sample of research is 131 employees of selected hospital of Iran university. Two questionnaires were used for data collection. SPSS software was used for data analysis using appropriate statistical tests. Perceived organizational justice was high in hospital number one and it was least in hospital number two. Employee’s productivity was most in hospital one and it was least in hospital number 3. There was positive and significant relationship between organizational justice and their dimensions with employees productivity (p-value<0.01). Perceived organizational justice was low and employees’ productivity was more than mediocrity. Thus managers should plan and act for improving perceived organizational justice and employees’ productivity.
    Keywords: Organizational justice, Employees productivity, Hospital
  • Adeleh Mashayekhi Sardoo, Fariba Borhani, Abbas Abbaszadeh Page 117
    Background And Aim
    Hemodialysis as a treatment for patients with chronic renal failure is stressful process that can threaten patient's sense of dignity. Thisresearch was Performedwiththeaim of Influence dignity therapy modelon sense ofdignityhemodialysis patientswas conducted.
    Materials And Methods
    this clinical trial research was carried out on 42 hemodialysis patient in hemodialysis departmentof Jiroft Imam Khomeini Hospital in 1391. Patients wererandomly divided into two experimental groups and the control group, were obtained after informed consent forms, demographic characteristics (age, sex, occupation, education, marital status, duration of illness, history of mental illness) and human dignity questionnaire was completed. Forexperimental groupsdignity therapy modelwas performed at 3 days (one day, three days, one week), daily for 60 to 30 minutes at the bedside of his condition. Again after compeletion of the treatment questionnaire were completed for experimental groups andduring the same period for the control group. Then data were analyzed using spss19 statistical software.
    Results
    Data analysis showed,in thepost-testin experimental group, the mean of senseofdignity was(37/19 ± 12/72). There was no significantdifference in our research between the average of sense of dignity in the experimental and control groups in pre-test (p0.05)and both groups were almostidenticalBeforeperforming the model but there was a meaningful difference between the average of sense of dignity in the experimental and control groups (p0.05).Between age, sex,occupation, education, marital status, duration of illness with patientssense of dignity, afterperforming the model in the experimental groups,there is no significant difference.
    Conclusion
    the dignity therapy modelis effect in increases sense of dignity of hemodialysis patients. It is recommend to be thought of measures to implement the model for patient.
    Keywords: Dignity therapy model, sense of dignity, hemodialysis
  • Abbasali Rastegar, Ebrahim Mardani Page 137
    Background
    Organizational justice, due to its significant impacts on the personnel’ attitudes and their behaviors, has a specific importance.Also, social support is known as an important factor in workplace that effect on productivity of human resources. The aim of this study was to determine the relationship between organizational justices with social support among hospital personnel.
    Method
    In this descriptive and correlation study, the samples consisted of 264 personnel that were working in a governmental hospital in Ahvaz. Samples were selected through census sampling. Data were gathered by personal data questionnaire, Niehoff and Moorman organizational justice questionnaire and social support questionnaire (made byIranian researchers). Data were analyzed by descriptive and analytical statistics.
    Findings
    Results showed that social support among hospital personnel were 65.9 %(moderate), 19.4% (low) and 14.7 %(high). Dimensions of organizational justice including distributive (P=0.001, R=0.075) and interactional justice (P=0.003, R=0.082) had a significant relationship with social support.
    Conclusion
    Since organizational justice has a significant relationship with social support, hospital managers should pay attention to organizational justice concept which leads to enhanced social support of personnel.
    Keywords: Organizational justice, social support, personnel, hospital
  • Reza Mirzaei Seif Abadi, Fariba Borhani Page 159

    Communication styles have different forms regarding the situation and nursing students comprehend these styles in different forms by facing different people and being in different situations. Regarding the importance of nursing student’s perception of communication styles, a research has been done using qualitative method and content analysis approach in jieroft medical university.35 deep interviews and an interview with 5 students using focused group method has been done. Four major categories were specified: 1- guiding-motivating communication style 2- supporting-supervising communication style 3- supporting-participating communication style 4- caregiving-educational communication style.Communication styles explain student's interactions with other people in clinical environment. It's necessary for authorities, educational programmers and instructors to know these communication styles so that they can comprehend the clinical environment and especially the psychological-social circumstances of environmental interactions in a better way.

    Keywords: Perception, communication styles, nursing students
  • Maryam Zarkesh, Mahmoud Abbasi Page 181
    Considering the ethical issues are also very necessary in human and in vitro studies. With the advances in genetic research and the application of its results in the diagnosis and treatment of the diseases, many questions have been proposed about the ethical aspects of these methods. Geneexpressionprofilewithinacellcanprovidekeyinsightsintocellularphysiology.The huge datasets created with this technology are providing valuable information that can be used to accurately diagnose, prevent, or cure a wide range of genetic and infectious diseases. Gene expression technologies have a responsibility to consider ethical issues. In this review article, we will highlight the key ethical considerations and discuss how these extremely powerful technologies may influence society.
    Keywords: Gene expression, medical ethics